<![CDATA[Status design and printing - Blogs & tips]]>Fri, 06 Nov 2020 18:56:44 +0100Weebly<![CDATA[Zelf je PDF controleren voor drukwerk met Acrobat Pro]]>Fri, 21 Feb 2020 10:15:34 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/zelf-je-pdf-controleren-voor-drukwerk-met-acrobat-proWil je zelf je PDF bestand controleren voor je het naar de drukker stuurt? Dit kan heel eenvoudig met Adobe Acrobat Pro. Natuurlijk controleren wij je bestanden altijd voor we gaan drukken maar het is nog handiger om het in één keer goed aan te leveren. We leggen je uit hoe je een PDF controleert op:
 • Formaat
 • Aantal pagina’s
 • Kleurgebruik
 • Preflight (technische check)
Formaat van je bestand controlerenAls je vanuit InDesign of Illustrator een PDF bestand met afloop controleert dan geeft het programma allerlei data mee aan je bestandje. Bijvoorbeeld ook hoe groot het afloopgebied en het snijgebied is. Deze twee factoren zijn belangrijk zodat je zeker weet dat je bestand het juiste formaat heeft. Je PDF heeft een aantal paginavakken, waarvan het Bijsnijdvak (Trim box) en Afloopvak (Bleed box) de belangrijkste zijn. In Adobe Acrobat kan je het tooltje ‘Paginavakken instellen’ opzoeken via gereedschappen. Command + Shift + P werkt ook als sneltoets op een Mac.
Trim BoxDe trim box geeft aan wat het eindformaat is na het snijden. Dit formaat moet dus kloppen met het formaat dat je hebt besteld (tenzij het om een folder gaat, die lever je aan op het open formaat). Je kunt ook meteen kijken of er nog objecten dicht op de snijlijn staan. We raden altijd aan om belangrijke objecten en/of teksten minimaal 3mm maar het liefst 5mm van de snijrand te zetten. Dit geeft je de zekerheid dat we niet in deze objecten snijden en het geeft je ontwerp een beetje lucht. Dat staat altijd goed!
Bleed BoxDe bleed box geeft aan wat het formaat van je bestand is inclusief afloop. Dit zou altijd 6mm breder en 6mm hoger moeten zijn dan de trim box.
Aantal pagina’s in je PDFAls je meerdere pagina’s in één PDF bestand hebt dan kan je heel makkelijk zien hoeveel pagina’s je PDF bestand heeft. Dit staat meestal in de bovenste balk. Je kunt ook snel een gereedschap zoeken en dan zoeken naar Pagina miniaturen. Daar kan je eventueel ook nog pagina’s roteren of de volgorde veranderen als dat nodig is.
Kleurgebruik checken in je PDFHet is belangrijk om de juiste kleuren in je bestand te gebruiken. Voor fullcolour drukwerk is het belangrijk dat er geen extra steun- of Pantone kleuren in je bestand zitten. Voor bijvoorbeeld foliedruk is het juist belangrijk dat deze steunkleur er wél in zit. Zoek naar de tool ‘Uitvoervoorbeeld’. Hier kan je kijken welke kleuren er in je PDF bestand zitten. Ook kan je hier ‘Overdrukken simuleren’ aan en uitzetten. Daarmee kan je bijvoorbeeld checken of foliedruk objecten wel goed op overdrukken staan. Nog een handige functie is ‘Totale dekking gebied’. Hier kan je het maximum op 280% instellen, alles wat dan de felgroene kleur krijgt heeft een te hoge inktdekking. Je kunt ook met je muis een onderdeel aanwijzen en kijken wat de exacte inktdekking is van dat stukje. Zo weet je zeker dat je bestand de juiste kleuren en kleurwaardes heeft om te drukken!
Preflight maken van je PDFEen preflight bekijkt eigenlijk heel snel de technische instellingen van je PDF bestand. Ga weer naar Gereedschappen zoeken en zoek naar Preflight. Onder het kopje Prepress vind je Sheetfed-offset (CMYK). Selecteer deze en klik op analyseren (niet analyseren en corrigeren dus). Dit is een vrij uitgebreide check en niet alles wat de controle aangeeft is per sé erg. We halen er een paar onderdelen uit die wel echt belangrijk zijn:
 • Font is niet ingesloten: hierdoor kan de pers je lettertype niet goed lezen. Je kan het beste je lettertypes omzetten naar contouren en dan nog een keertje exporteren.
 • Meldingen over resolutie: dit is een waarschuwing. Bij kleur- en grijswaarden onder 225 ppi ga je langzaam wat kwaliteitsverschil zien. We raden je dan ook aan om foto’s met een hogere resolutie te gebruiken. Onder de 150 ppi wordt het echt onscherp.
 • Steunkleur gebruikt: niet erg als je bijvoorbeeld ansichtkaarten met foliedruk, iets met een stansvorm of kaarten met witte inkt bestelt. Wel als je gewoon fullcolour drukwerk bestelt. Zet de kleuren in je bestand om en exporteer het nog een keertje.
 • Transparantie gebruikt: vaak is dit niet erg en gebeurt er niks vreemds met je bestand. Toch raden we je aan om je PDF alsnog op te slaan als PDF/X1a:2001. Hierdoor hoeft de pers je bestand niet af te vlakken en heb je de zekerheid dat de drukpers niks geks met je bestand doet. Transparanties in combinatie met een steunkleur zijn overigens bijna een garantie voor problemen, voorkom dit dus!
 • Inktdekking: als er een melding over inktdekking staat dan is het goed om te checken of dit grote gebieden betreft. Lees het kopje ‘Kleur checken’ in dit artikel.
Vragen?Nu weet je bijna alles over je PDF bestand checken. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust. En wees ook gerust, we controleren je bestand altijd nog even voor we gaan drukken :-) Veel succes!!
]]>
<![CDATA[De Geheime Betekenis Achter 7 van de Beroemdste Logo Designs]]>Fri, 09 Aug 2019 08:15:35 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/de-geheime-betekenis-achter-7-van-de-beroemdste-logo-designsLaten we het volgende even onder ons houden. We gaan onthullen hoe een aantal van de meest beroemde merken in de wereld handig gebruik hebben gemaakt van symboliek en betekenis in hun logo design. Branding is namelijk meer dan slechts afbeeldingen. Het gaat om een concept dat zit verweven in elk aspect van het bedrijf. Laten we dus eens gaan kijken naar wat deze logo’s voor ons te verbergen hebben.

​Up, up and away!
Je vraagt je misschien af wat er zo bijzonder is aan een eenvoudig tekst logo. Maar kijk eens verder dan de letters zelf. Let bijvoorbeeld op de pijl in de witte ruimte tussen de letters E en X. Het symboliseert de precisie en de snelheid van de aflevering. Zo veel symboliek. Dit bewijst dat zelfs een simpel idee erg creatief kan worden overgebracht.
Onder de Zon!
Het zal je vast niet verrassen als we zeggen dat de O, U en R samen een renner met zijn fiets afbeelden. Maar wat je wellicht niet had gezien is dat de gele cirkel staat voor de zon.
Trots als een Pauw!
Dit is een logo met veel verschillende betekenissen. De pauw had je vast al gezien, maar weet je waarom het is afgebeeld? In de jaren 60, toen de kleurentelevisie werd geïntroduceerd, wilde NBC de kijkers overhalen om de nieuwste TV te kopen. Daarom kozen ze voor de boodschap “proud as a peacock”, wat symbool staat voor het feit dat ze trots waren op de technologische ontwikkelingen in hun industrie. Het eerste originele logo bevatte 11 veren, maar het werd aangepast naar 6 veren om de 6 verschillende afdelingen in het bedrijf te symboliseren.
Pin-it!
Oké, laten we beginnen met de naam. Deze bestaat uit twee delen: Pin en terest. Het idee hiervan is dat je je interesses ‘vastpint’. Doet het logo je niet denken aan een punaise? We denken dat Pinterest hier erg goed over na heeft gedacht. Het werkt altijd goed wanneer een bedrijf een duidelijk gedefinieerd merk heeft.
An-igital!
De betekenis van dit logo werd kortgeleden pas ontdekt. Het VAIO logo is het resultaat van professionele experts die plezier maken. Het logo integreert de geweldige specificaties van de producten, in dit geval het feit dat ze analoge en digitale technologie weten te combineren. De letters V en A vertegenwoordigen een analoge golf, terwijl de I en O staan voor de getallen 1 en 0, wat weer staat voor de binaire code van een digitaal signaal.
Verboden!
We moeten het even hebben over een logo dat je overal ziet waar je komt. En ga er maar even goed voor zitten, want we hebben er een erg goed verhaal bij. Het concept van dit logo is afkomstig uit de bijbel. Inderdaad, deze apple staat synoniem voor de verboden appel van het bijbelverhaal over Adam en Eva.
Als je het verhaal niet kent, het gaat zo: Het verhaal gaat over de eerste man en vrouw die werden gemaakt door God. Adam en Eva leefden in de Hof van Eden en mochten doen wat ze wilden, behalve eten van de appel van de boom van de kennis van goed en kwaad. Eva werd echter overgehaald door een slang om een hap te nemen uit een appel. Ze werden hiervoor gestraft door God, die ze vervolgens verbande uit de tuin.
De appel waar Eva in beet kwam bekend te staan als de verboden vrucht en de het logo van Apple refereert hieraan. Het is een symbool van kennis.
Eerlijk Zullen we Alles Delen!
Chips kun je samen eten met vrienden en familie op feestjes en leuke bijeenkomsten. Maar hoe demonstreer je dat in branding? Tostitos doet dit erg goed met het weergeven van een gezellige en vriendelijke uitstraling van het eten. Kijk eens goed naar de T’s van het logo. Lijkt het niet alsof twee mensen samen genieten van chips en salsa? Het is een subtiel knikje naar het overkoepelende idee achter het merk.
Welke van deze verborgen betekenissen hebben je het meest verrast? Laat het ons weten in de reacties!
]]>
<![CDATA[Onze tips om te kunnen schitteren op een beurs of evenement!]]>Tue, 21 May 2019 09:16:45 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/onze-tips-om-te-kunnen-schitteren-op-een-beurs-of-evenement
Heb je binnenkort een beurs of evenement? Dan is het tijd om te schitteren! Het neemt heel wat voorbereidingen met zich mee en kost heel wat tijd, maar als je dit goed doet, is het wel een piekmomentje. En daar helpen we met Status design And Printing graag een handje bij. Met deze tips trek je gegarandeerd volop publiek:

EEN PERSOONLIJKE UITNODIGING DOET WONDEREN!

Mensen uitnodigen is een simpel plan. Je kunt natuurlijk eenvoudig een mailtje sturen, alleen de kans dat deze uitnodiging ondersneeuwt in een té volle mailbox is altijd aanwezig. Ons advies: stuur een opvallende en persoonlijke uitnodiging per post. De kans dat het op het bureau blijft staan of liggen is dan een stuk groter en de kans dat ze je komen opzoeken op de beurs daarmee ook.

PAK UIT MET JE BEURSSTAND

​Vaak ben je niet de enige op de beurs. Maar hoe zorg je er nou voor dat je echt opvalt? Natuurlijk met de perfecte inrichting van je stand. Zorg ervoor dat je beursstand past bij wie je als organisatie bent en wat je wil uit stralen, zakelijk en enigszins subtiel of informeel en uitbundig. De inrichting voor de beursstand regel je natuurlijk eenvoudig en snel bij STATUS DESIGN AND PRINTING. Denk aan onze beurswanden , roll-up banners , vloerstickers , folders en flyers , neem een kijkje op onze webshop voor onze ontelbare promotie producten. Oh ja , en vergeet niet om een flinke voorraad visitekaartjes mee te nemen, de beurs is hét moment om te netwerken.

ZORG VOOR ACTIVITEIT

Vragenlijsten, enquêtes, filmpjes, een activiteit bij jouw beursstand doet het altijd goed. Een extra reden voor de bezoekers om wat langer te blijven hangen en voor jou de uitgelezen kans om een gesprek te starten en nog meer interesse te wekken bij die (potentiële) klant. Ook doet een leuke actie het altijd goed, denk aan een (beurs)korting of een gratis sample. Ook voor dit alles ( host en hostessen, muziekanimatie......) kan onze eventservice iets voor u betekenen.

GEEF IETS MEE

​Nadat er bezoekers bij jouw stand zijn geweest, geef je ze natuurlijk iets mee waardoor ze nog is aan je denken. De depersonaliseerde relatiegeschenken van STATUS DESIGN AND PRINTING kunnen je daar zeker bij helpen. Wij bieden je verschillende producten aan die bedrukt met jouw eigen logo of ontwerp. Staat het product dat je in gedachten had er niet tussen , vraag dan een offerte op maat aan, we denken graag met je mee

Veel succes met je beurs of evenement 
]]>
<![CDATA[Buitenreclame: Breng uw boodschap of merk op het straatbeeld!]]>Wed, 02 May 2018 09:25:14 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/buitenreclame-breng-uw-boodschap-of-merk-op-het-straatbeeld
Buitenreclame, je hebt er ongetwijfeld als eens over nagedacht. Wil je weten wat de beste vorm van buitenreclame is voor jouw onderneming dan helpen wij je graag door uit te leggen wat buitenreclame eigenlijk precies is en hoe je het kan toepassen. Weet je al wat je wil gaan doen met buitenreclame en wil je liever direct beginnen met het drukken ervan? contacteer ons dan gerust

Wat is buitenreclame nu precies?Onder buitenreclame, ook wel out-of-home advertising genoemd, vallen alle reclame-uitingen die de consument weten te bereiken als ze buitenshuis zijn. Hiervoor hoeft de drager van jouw boodschap zich niet per sé buiten langs de openbare weg te bevinden. Onder buitenreclame valt bijvoorbeeld namelijk ook het verspreiden van brochures en flyers in openbare ruimten.
De kans is groot dat je bij buitenreclame denkt aan billboards die langs snelwegen zijn geplaatst of misschien juist aan de posters die in abri’s bij bushaltes en treinstations hangen. Door hun grote formaat zijn deze vormen van buitenreclame erg opvallend en al van veraf te spotten. Je hoeft echter niet zo groot te beginnen als je daar geen behoefte aan hebt. Sterker nog, het kan zelfs zijn dat een andere, kleinere vorm van buitenreclame juist veel beter voor jou uitpakt. Om je te helpen beslissen welke vorm het beste bij jou past, vind je hieronder een lijst van verschillende manieren waarop je buitenreclame kan toepassen. Natuurlijk kan je ook direct contact opnemen met één van onze adviseurs!

Op abri’s en billboards
Wie letterlijk groot wil adverteren kan dus kiezen om zijn of haar buitenreclame toe te passen op abri’s en billboards. Nieuw onder billboards is de billboard fiets waarbij een billboard achter een fiets wordt gehangen. Met deze vorm van buitenreclame val je gegarandeerd op! Wil je overigens wel beginnen met een bord maar nog niet direct met een billboard dan kan een reclamebord een goede oplossing zijn. Wil je het beste resultaat behalen met je reclamebord informeer dan naar de mogelijkheden van maatwerk bij Status Design And Printing.

In / op bedrijfsvoertuigen en openbaar vervoer
Ben je in bezit van een bedrijfsvoertuig dan kan je door middel van een beschildering of door bestickering heel eenvoudig en overal waar je komt je reclame boodschap delen. Heb je geen bedrijfsauto of ben je op zoek naar een alternatief dan kan je ook een samenwerking aangaan met een aanbieder van openbaar vervoer. Hierbij kun je, afhangend van de vervoerder, niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant van het voertuig reclame laten plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van posters of vloerstickers. Wil je deze vorm van buitenreclame gaan toepassen?Onze adviseurs helpen je graag persoonlijk verder!

In openbare ruimten
We hebben het al gehad over de mogelijkheid van het verspreiden van brochures en flyers. Openbare ruimten waarin veel mensen zich tegelijk verzamelen, zoals winkelcentra en parken, zijn hier zeer geschikt voor. Een andere manier waarop je buitenreclame toe kan passen in openbare ruimten is door gebruik te maken van displaykasten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de posters die in openbare toiletten worden opgehangen. Bij Status Design and Printing kan je terecht voor zowel kleine als grote oplages drukwerk zodat jij straks met een gerust hart je boodschap kan verspreiden in openbare ruimten.

Op / aan gevels en ramen
Zowel bij winkels als woningen en andere gebouwen kan je ideaal gebruik maken van buitenreclame. Hang bijvoorbeeld een uithangbord op of installeer een lichtbak met jouw logo erop. Wat de ramen betreft kan je natuurlijk weer kiezen om posters op te hangen maar denk ook eens aan bestickering. Heb je zelf een idee voor buitenreclame op / aan gevels en ramen? Wij bieden ook maatwerk aan!

Lantaarnpalen en lichtmasten
Wil je een bord ergens plaatsen en zeker weten dat de niet wegwaait dan kan je kiezen voor een driehoekbord of een sandwichbord die je aan een lantaarnpaal vast laat maken. Deze reclameborden zitten echter vast aan de onderkant van een lantaarnpaal dus wil je het hogerop zoeken dan kan je beter kiezen voor lichtmast reclame. Een bijkomend voordeel van lichtmast reclame is overigens niet alleen dat de reclame letterlijk hoger wordt geplaatst. De reclame kan namelijk ook nog eens op een lichtbak worden geplaatst waardoor deze ook ’s avonds goed zichtbaar is. Neem gerust eens contact op met Status design And Printing als je meer wil weten over de mogelijkheden.

In het straatbeeld
Buitenreclame kan in het straatbeeld geplaatst worden door bijvoorbeeld de advertentie op een stadsklok of plattegrond te laten plaatsen. Uiteraard kan de advertentie ook op openbare objecten of borden worden geplakt. Houd er overigens bij het plakken wel rekening mee dat wildplakken illegaal is. Wil je jouw advertentie letterlijk in het straatbeeld plaatsen dan kan je tot slot ook nog vloerstickers van Status Design And Printing gaan gebruiken op de straat, de stoep of wellicht zelfs je oprit. Vlaggen, banieren, vlaggenmasten, sportveldreclame 
informeer naar onze mogelijkheden


]]>
<![CDATA[Schoonsnijden, stansen of contoursnijden]]>Thu, 08 Mar 2018 10:03:58 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/schoonrijden-stansen-of-contoursnijden
Je wilt natuurlijk graag dat je drukwerk of promotiemateriaal extra opvalt. Een manier daarvoor is om deze in een unieke vorm te laten snijden. Naast het rechte schoonsnijden kun je het dan ook laten stansen of contoursnijden in elke gewenste vorm.

SCHOONSNIJDEN
Drukwerk wat in combinatie gedrukt wordt, wordt ook in combinatie gesneden. Omdat er alleen ‘rechtdoor’ gesneden wordt, worden de drukvellen zo ingedeeld dat er zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk met messen gesneden kan worden. Dit betekent dat een combinatie van bijvoorbeeld A-formaten op een vel het meest efficiënt gesneden kan worden (1xA4 = 2xA5 = 4xA6). Bij een formaat met een afwijkend formaat is er dan ook extra snijwerk nodig.

STANSEN

Als je je drukwerk in een originele of afwijkende vorm gesneden wilt hebben dan kan dit door middel van een stansmes. Zo kun je drukwerk (bijna) elke gewenste vorm geven door een mes in die vorm door het papier te drukken.Voorbeelden zijn, deurhangers, halslabels, en stuurhangers maar ook speciale vormen zoals offertemappen. Van deze vormen zijn er vaak al staatsvormen op voorraad, zodat er geen kosten voor een nieuw stansmes gemaakt hoeven te worden.
Je hoeft natuurlijk niet vast te houden aan een bestaande stansvorm. Als je een flyer in de vorm van bijvoorbeeld een hart wilt dan kun je hier een stansmes voor laten maken. In eerste instantie zal dit relatief duur zijn omdat er een mes gemaakt moet worden, heb je later weer een bestelling met dezelfde vorm dan kan dit stansmes weer gebruikt worden.

Als je een ontwerp hebt dan kun je daarin met een steunkleur de stansvorm aangeven. Het stansmes wordt dan gemaakt op basis van die vorm. Houdt wel rekening met afloop, net zoals bij het schoonsnijden.

CONTOURSNIJDEN

Voor plaatmateriaal of stickers is het ook mogelijk om deze in een andere vorm te laten snijden dan recht schoonsnijden. We noemen dit contoursnijden.
Het materiaal wordt na het drukken meteen gesneden met een snijplotter, dit gebeurt allemaal computer gestuurd door middel van aangegeven contourlijnen in het drukklare bestand. Deze worden net als bij een stansvorm door een steunkleur aangegeven. Doordat het materiaal direct computergestuurd gesneden kan worden zijn de kosten relatief laag en is de productietijd kort.

​Voorbeelden van contourgesnedej producten zijn o.a. stickers, baliedisplays en reclamepanelen. Zo kan bijvoorbeeld plexiglas, karton, aluminiumplaat gesneden worden in elke vorm die je wilt

Heb je vragen over het stansen of contoursnijden van je drukwerk? Neem contact op met één van onze medewerkers via info@sdap of 03/4844605
]]>
<![CDATA[February 21st, 2018]]>Wed, 21 Feb 2018 08:14:39 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/zelf-een-flyer-maken-met-onze-6-tipsKlik hier om te bewerken.]]><![CDATA[Spandoeken of banners als communicatiemiddel]]>Wed, 14 Feb 2018 12:16:32 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/spandoeken-of-banners-als-communicatiemiddel
Maak impact
Een spandoek valt op. Of het nu gaat om een mooie tuinposter, een duidelijk herkenningspunt voor de sportdag van school of het bedrijf of een reclame-uiting: wanneer je het groots kunt uitdrukken, dan valt het op. Een spandoek of banner is bij ons zo gemaakt. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, voor indoor en outdoor gebruik. Welke het beste past bij jou en de uiting hangt af van je wensen. Er zijn vele toepassingen voor deze doeken te vinden. Denk aan toepassingen als hekwerkbanners die je over een hek spant tot aan de grootste gevelbanners om steigers te verbloemen.

Verschillende materialen
Voor het drukken kun je kiezen uit verschillende materialen, ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld PVC, een licht, stevig maar niet te dik materiaal wat makkelijk te bedrukken is. Vaak kun je kiezen uit 440 gram PVC en 510 gram PVC. Dit materiaal wordt ook wel bisonyl genoemd. Wanneer je dit buiten hangt in de wind, vangt je doek veel wind, dit kan ervoor zorgen dat je constructie omwaait. Komt je spandoek onder weersomstandigheden te hangen, dan kun je beter kiezen voor Mesh dat net als PVC enkelzijdig bedrukt wordt. Dit is een stevig materiaal met kleine gaatjes erin zodat de wind er doorheen kan. Het winddoorlatende Mesh is dus zeer weerbestendig en is vaak licht van gewicht. Meestal wordt er 260 gram Mesh gebruikt. Tot slot is er nog Blockout. Dit is een zeer zwaar vinyl dat heel gemakkelijk aan dubbelzijdig te bedrukken is. Ideaal voor een finishlijn, haakse banners of wanneer je Blockout wil gebruiken als decormateriaal. Het 610 gram Blockout is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Of je nu 440 gram PVC, 510 gram PVC, 610 gram Blockout of 260 gram Mesh gebruikt voor de uiting, je kan al deze materialen met dezelfde technieken afwerken. Of je overigens kiest voor winddoorlatende Mesh of PVC, alle doeken zijn zeer flexibel en natuurlijk B1 brandvertragend. Daarnaast kun je verwachten dat de banners van eigen formaat UV-bestendig zijn dankzij het gebruik van UV-inkt die de kleuren lang beschermt.


Ophangsystemen
Een doek moet stevig hangen, want deze mag niet zomaar wegwaaien. Daarnaast is het juist de bedoeling dat het doek een beetje kan bewegen. Een te strak gespannen doek scheurt namelijk gemakkelijk en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt een doek ophangen aan een hek met behulp van spanbandjes – dit is vooral geschikt voor de hekwerkbanners – maar ook omringd met behulp van een aluminium frame met het behulp van rekkers. Het fijne aan een aluminium frame is dat het zeer sterk, weerbestendig (roestvrij) en flexibel is, zodat het doek perfect blijft hangen. Het ophangen van deze doeken geschiedt doordat het doek wordt omringd met metalen of PVC ringen. Standaard kan je ervoor kiezen om de ringen om de 30 cm of om de 50 cm te laten plaatsen, maar in principe kan elke doek naar wenst geringd worden. Door meer ringen te gebruiken zorg je ervoor dat het doek mooier gespannen wordt in het frame. Vervolgens kun je het doek door middel van spanhaken of elastieken spannen en ophangen. Voordat de doeken geringd worden, worden ze van een zoom voorzien. Ook de Mesh doeken. Het omzomen biedt extra stevigheid voor de ringen. Ook zorgt het omzomen voor meer spankracht en stevigheid tegen scheuren. 440 gr/m² is een scheurvast materiaal en kan ook schoon gesneden geleverd worden en geringd worden zonder omzoming.

Ontwerpen & bestellen
Het laten printen of drukken van deze grote doeken hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelfs wanneer je een eigen formaat in plaats van een standaardformaat nodig hebt, is dat meestal geen probleem. Veel doeken worden gewoon gedrukt in 5 werkdagen. Ideaal wanneer je snel een ontwerp nodig hebt voor de sportdag op school, het bedrijfsuitje, om je nieuwste product groots aan te kondigen of welke toepassing dan ook. Gebruik je eigen design of kies uit diverse originele ontwerpen. De originele ontwerpen en het bijzondere design worden uiteraard gedrukt door middel van digitale druk met UV-inkt zodat het design UV-bestendig is en de kleuren sprankelend blijven. Het materiaal is B1 brandvertragend en wordt gedrukt in 2 werkdagen. De keuze tussen printen en digitale druk kan hangen op de kosten. Printen is vaak een goedkope oplossing. Maar een goedkope oplossing betekent niet dat het lage kwaliteit is natuurlijk. Het heeft zo zijn voordelen om voor druk te kiezen. Zo kan druk vaak zowel dubbelzijdig (vooral bij Blockout) als enkelzijdig voor de bedrukking kan zorgen. Welke bedrukking je ook kiest, je maakt altijd impact met een eigen ontwerp.  
Informeer naar onze prijzen info@sdap.be
]]>
<![CDATA[De verschillen in druktechnieken voor u uitgelegd]]>Thu, 08 Feb 2018 19:48:21 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/de-verschillen-in-druktechnieken-voor-u-uitgelegdWanneer u drukwerk laat drukken dan kunt u soms kiezen uit verschillende druktechnieken. Zo heeft u vaak de keuze uit offset drukken en digitaal drukken. In dit artikel leggen wij u graag uit wat de verschillen zijn en wat dit betekent voor de kwaliteit van uw drukwerk

Offset druktechniek
Offset drukken is een veelgebruikte druktechniek en waarschijnlijk ook de de meest bekende druktechniek voor u. Bij offset drukken wordt gebruik gemaakt van een aluminium plaat waar op fotografische weg beeld is aangebracht (uw ontwerp). Om nu deze aluminium plaat te gebruiken voor een afdruk moet deze eerst vochtig gemaakt worden. De delen zonder beeld van de aluminium plaat nemen het vocht aan. Na het vochtig maken van de aluminium plaat wordt deze voorzien van vette inkt. De delen van de aluminium plaat die geen beeld bevatten zullen de inkt afstoten. De inkt hecht dus alleen aan de delen van de aluminium plaat die beeld bevatten. Vervolgens wordt de inkt op een rubberdoek gedrukt waarna de rubberdoek de inkt op papier drukt. Belangrijk hierbij is dat door het tussentijds overzetten (offset) het oorspronkelijke beeld op de aluminium plaat niet in spiegelbeeld mag staan. Een belangrijk proces bij offset drukken is het instellen en het maken van proefdrukken. Hierdoor zijn de opstartkosten voor offsetdrukken hoger dan de kosten voor digitaal drukken. Offset drukken wordt als druktechniek dan ook vaker gebruikt voor drukwerk met grote oplagen.

Digitaal drukken
Digitaal drukken lijkt als druktechniek veel op de manier van drukken zoals u dat thuis kent van uw printer. Het grote verschil tussen digitaal drukken en offset drukken is dat de vaste kosten bij digitaal drukken veel lager zijn. De variabele kosten per vel zijn bij digitaal drukken weer veel hoger. Digitaal drukken is daarom interessant voor spoedopdrachten en drukwerk wat in kleine oplagen gedrukt moet worden. Digitaal drukken is ook zeer geschikt voor gepersonaliseerd drukwerk, dat is drukwerk wat is voorzien van uw gegevens of unieke nummers en codes voor bijvoorbeeld toegangskaarten.
Voor digitaal drukken worden drie technieken gebruikt:
 1. Océ Copy Press
 2. Elektrofotgrafische printers
 3. Inkjetprinters

De werking van elektrofotgrafische printers lijkt veel op dat van laserprinters, met als grote verschil dat ze sneller en betrouwbaarder zijn. Océ Copy Press lijkt als druktechniek veel op dat van offset drukken en inkjetprinters werken volgens hetzelfde principe als inkjetprinters voor thuisgebruik.

De verschillen in kwaliteit door verschillende druktechnieken
Door de vergaande techniek van tegenwoordig zijn de verschillen in kwaliteit tussen offset drukken en digitaal drukken zeer gering. Een kleine kans op kleurverschil kan ontstaan door een ander soort merk inkt en mogelijk andere instellingen. Ook het gebruik van een ander papiersoort kan een kleine kleurverandering tot gevolg hebben. Als u dit wilt voorkomen kies dan indien mogelijk voor dezelfde druktechniek.

Verschillende druktechnieken en de voordelen voor u
Doordat wij bij Status Design And Printing zowel offset- als digitale machines tot onze beschikking hebben heeft u altijd het voordeel om drukwerk te bestellen voor een scherpe prijs. Bestelt u drukwerk in kleine oplagen dan drukken wij dat digitaal en voor grote oplagen drukwerk maken wij gebruik van offset drukken als druktechniek. Heeft u vragen of aanvullingen? U kan hieronder altijd een reactie achterlaten , of u kunt ook altijd bellen met onze helpdesk 03-4844605]]>
<![CDATA[RESOLUTIE FOTO: GOED GENOEG VOOR DRUKWERK?]]>Fri, 02 Feb 2018 09:56:22 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/resolutie-foto-goed-genoeg-voor-drukwerk
Wil je foto’s integreren in je drukwerk? Dan is het belangrijk dat die foto’s de juiste resolutie hebben. Maar wat is dat precies, de juiste resolutie? En hoe kan je dat checken? SOS resolutie foto: tijd voor een duidelijke uitleg!
Wat is de resolutie?
De resolutie heeft te maken met de kwaliteit van een foto. Iedere afbeelding is opgebouwd uit een aantal pixels. Bouwstenen als het ware, die samen het uitzicht van je afbeelding bepalen.
De dichtheid van die puntjes, dat is de resolutie van je foto! Hoe meer puntjes per inch (dots per inch of dpi), hoe hoger de kwaliteit van je afbeelding.
Resolutie foto: dpi
Hoe hoger de dpi, hoe scherper je foto. Maar hoeveel dpi is goed genoeg voor drukwerk?
 • Een foto voor een beeldscherm is prima af met 72 dpi.
 • Voor drukwerk moet je minstens 150 dpi hebben.
 • Maar de beste drukkwaliteit bereik je met 300 dpi. Dit is trouwens de maximale resolutie die zichtbaar is voor het menselijk oog. Het is dus niet nodig om hoger te gaan.
Hoe check je de resolutie?
Minstens 150 dpi dus voor je drukwerk. Maar hoe controleer je de resolutie van je foto’s?
 • Heb je Photoshop? Open je foto dan en kies in het tabblad Afbeelding voor Afbeeldingsgrootte.
 • Geen Photoshop? Klik met je rechtermuisknop op je foto en kies Eigenschappen. In het tabblad Samenvatting zie je de resolutie van je foto.
 • En als je een Mac hebt: klik de foto open, kies Extra’s en dan Toon Infovenster.
Resolutie foto: dpi verhogen
In Photoshop – of andere fotobewerkingsprogramma’s – kan je de dpi aanpassen. Maar wel even opletten. Want verhoog je de dpi van een foto, dan verklein je automatisch de afmetingen.
Kies voor kwalitatieve foto’s
Het is dus beter dat je beeld de juiste dpi heeft. Zo ben je helemaal zeker van de resolutie van je foto’s. Gebruik dus niet het eerste beste beeld dat je op het internet vindt. Deze zijn meestal 72 dpi. (En er bestaat natuurlijk ook zoiets als copyright!)
Bij professionele beelddatabanken als Shutterstock ben je wel zeker van de juiste kwaliteit. En dat de beelden in kwestie rechtenvrij zijn. Maar voor die troeven moet je wel betalen…
En als je zelf in de rol van fotograaf kruipt?
Foto’s die je met een degelijke camera maakt – of zelfs met de camera van je smartphone – zijn perfect om te gebruiken in je drukwerk. In dat laatste geval: check even de instellingen van je foto’s en zet ze op de allerhoogste kwaliteit.
Resolutie foto: aan de slag!
Wil je uitpakken met prachtige foto’s in je drukwerk? Weet dan dat die minstens 150 dpi moeten zijn. Zit je nog met vragen? Onze experts toveren het antwoord uit hun hoed!
]]>
<![CDATA[welk papier past bij mijn drukwerk?]]>Tue, 23 Jan 2018 17:55:16 GMThttp://status-design-and-printing.be/blogs--tips/welk-papier-past-bij-mijn-drukwerk
Tijdens het online bestellen van drukwerk moet u onder andere het papiersoort kiezen. Voor elke gewenste uiting en doel is er een geschikte papiersoort. Hieronder vindt u enkele tips om een keuze te maken uit de meest voorkomende papiersoorten.

Promotioneel drukwerk voor promotionele doeleinden zoals het drukken van flyers, folders of brochures wordt vaak gekozen voor maco glans of maco mat. Maco mat is het minst gestreken en maco glans is het meest gestreken ook wel glossy genoemd hier komen kleuren bij full color drukwerk het meest tot zen recht. Dit is dan ook het meest gekozen papiersoort.

Naast de uitstraling van het papier is er ook keuze in gewicht. Voor promotioneel drukwerk wordt meestal gekozen voor een papierdikte van 135 tot 300 gram. Het gewicht wordt aangegeven per vierkante meter papier.


 • Flyers en folders
  Bij flyers en folders het erg afhankelijk van het formaat en het doel welk papiersoort het best te gebruiken. Wilt u grote hoeveelheden verspreiden waarvan u verwacht dat deze weggegooid wordt na het lezen kunt u kiezen voor een lichter gewicht om de kosten laag te houden. Wilt u echter dat uw drukwerk wat meer body heeft en langer mooi blijft dan raden we aan een dikkere papiersoort te gebruiken. Kijk via de volgende link meteen uit welke papiersoorten u kunt kiezen bij Status Design And Printing: flyers bestellen
 • Brochures (magazines)
  Het papiersoort voor brochures is met name afhankelijk van de de gewenste uitstraling. Bij brochures kan gekozen worden uit één papiersoort (selfcover) of uit meerdere papiersoorten als u de omslag dikker wilt dan het binnenwerk. Kijk voor een voorbeeld op de pagina: brochures bestellen.
 • Posters
  Voor posters drukken wordt meestal een licht gewicht aangehouden, de posters worden opgehangen of opgeplakt totdat deze niet meer nodig zijn of versleten. Een zwaar gewicht is hierdoor niet nodig, de prijs blijft zo ook relatief laag.

Overig drukwerk
Naast promotioneel drukwerk of huisstijl is er natuurlijk meer drukwerk met een passende papiersoort. Voor elk product bieden we het meest gebruikte papiersoort aan. Mocht u een specifieke wens hebben is dit natuurlijk altijd mogelijk, u kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen

Mocht u na het lezen van deze informatie vragen hebben of advies wensen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze medewerkers via info@sdap.be of 034844605
]]>